Resultats de la cerca

Què és una hipoteca verda i com aconseguir-la

Publicat per latorreimmobles.com on 4 de gener de 2023
0

En general, els beneficis d’adquirir un habitatge ecològicament sostenible són de sobres coneguts: estalvi de diners i energia, menys impacte mediambiental, etc. El que no tothom sap, no obstant això, és que hi ha diversos bancs que ens rebaixaran el tipus d’interès si financem la compra amb una hipoteca verda. Des del comparador bancari HelpMyCash expliquen en què consisteix exactament aquest producte, quines entitats l’ofereixen i què cal fer per a aconseguir-lo.

Per a la compra i reforma d’habitatges sostenibles

Una hipoteca verda o eco és bàsicament un préstec que permet finançar la compra o la rehabilitació d’un habitatge sostenible amb condicions més favorables. Per norma general, l’interès és més baix que el que aplica el banc per a adquisicions d’immobles convencionals, encara que en alguns casos també s’ofereixen altres avantatges (com a major finançament, per exemple).

Actualment, no obstant això, són pocs els bancs que comercialitzen una hipoteca verda més barata que la convencional. Segons HelpMyCash, els únics que ho fan obertament són Hipotecas.com, Banc Santander, Cajamar, Triodos Bank i Banco Mediolanum. De totes maneres, recorden que és possible negociar amb qualsevol entitat per a tractar d’aconseguir aquestes condicions millorades.

Cal presentar el certificat de qualificació energètica

Lògicament, al banc que concedeix la hipoteca verda no li n’hi ha prou que li diguem que comprarem un habitatge ecològic: cal demostrar-li-ho. Per a això, serà necessari presentar el certificat de qualificació energètica de l’immoble, que haurà de ser A+, A o B depenent dels requisits exigits per l’entitat.

Així mateix, és imprescindible reunir els requisits de solvència habituals, perquè en cas contrari el banc no aprovarà l’operació. En concret, caldrà comptar amb estalvis suficients (generalment un 30% del valor de l’habitatge), amb un bon sou, amb estabilitat laboral i amb un historial creditici net.

No sempre són millors que les convencionals

Des del comparador HelpMyCash alerten, això sí, que les hipoteques verdes no sempre tenen unes millors condicions que les convencionals. Malgrat el seu interès rebaixat, hi ha bancs que comercialitzen préstecs amb tipus encara més atractius per a la compra d’habitatges no ecològics; almenys sobre el paper.

Per això, l’ideal és acudir a diverses entitats, tant a les quals donen hipoteques verdes com a les que no, i preguntar per les seves condicions de finançament. D’aquesta manera, serà molt més senzill comparar les diferents ofertes i decantar-se per la qual surti més a compte. En fer-ho, això sí, convé fixar-se no sols en l’interès, sinó també en altres aspectes importants com els productes per a aconseguir la màxima bonificació o les comissions..

Compare Listings

Obrir xat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?