Resultats de la cerca

Assegurances d’impagament: eviten la morositat en el lloguer?

Publicat per latorreimmobles.com on 27 de gener de 2024
0

Una de les principals problemàtiques que està generant és la incapacitat per a algunes famílies d’afrontar els pagaments del lloguer. Com a solució, cada vegada més arrendadors opten per contractar una assegurança d’impagament per a evitar la morositat.

La contractació d’aquesta mena d’assegurances, relativament nous, experimentava pujades des de 2019, quan van augmentar un 35% segons dades de l’Observatori  Espanyol de l’Assegurança d’Impagament de Lloguer (OESA), però en època de pandèmia s’han doblegat les contractacions, fins al punt que el OESA estima que en 2021 el 30% dels nous contractes de lloguer inclouran assegurances d’impagament.

“La crisi de la COVID-19 ha fet que els arrendadors se sentin més insegurs davant possibles impagaments”, explica Emiliano Bermúdez, subdirector general de donpiso. “El volàtil context en el qual vivim provoca a més que sigui molt difícil preveure futures morositats”, raona.

Per això, l’expert considera que la millor opció per a evitar situacions de morositat és contractar aquestes assegurances d’impagament. “És la millor manera de cerciorar-se que els diners arribarà”, opina Emiliano Bermúdez, qui afegeix a més que “és la tendència que està seguint la societat”.

Com funcionen les assegurances d’impagament?

“L’assegurança d’impagament de lloguer cobreix la renda que s’acorda en el moment de la signatura per fins a 12 mesos d’impagament”, explica Emiliano Bermúdez. D’aquesta manera, l’arrendador s’assegura la seva renda mensual i evita situacions de morositat per part de l’inquilí.

A més de l’impagament, aquestes assegurances ofereixen altres cobertures. “Una vegada que s’ha contractat un segur”, exposa Emiliano Bermúdez, “és comú que s’afegeixi proteccions per danys a l’habitatge o robatori. Que al seu torn són la causa principal de litigis entre l’amo i l’inquilí”, afegeix.

Per a l’expert, contractar assegurances també té beneficis per a l’inquilí, en servir-li d’alleujament econòmic en cas de no poder afrontar els pagaments del lloguer. “Amb una cobertura àmplia, l’inquilí evita possibles situacions desagradables. Com entrar en la llista de morosos o fins i tot ser desnonat”, opina.

“Les assegurances d’impagament són una eina molt còmoda”, pensa l’expert. I pronostica que en el futur cada vegada hi haurà més pòlisses en el lloguer. “Igual que les assegurances de cotxe, per exemple, és probable que amb el temps es converteixin en una condició necessària per a llogar”, aventura.

Compare Listings

Obrir xat
Hola 👋
En què podem ajudar-te?